Conferència de David Serrano

noticia_15-03-04
L'escriptor, periodista i professor de Grau en Comunicació de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (URL) va venir a l'escola a presidir la projecció del seu darrer documental, "Giza, la niña de la maleta", el qual va guanyar l'any passat el premi a Millor Pel.lícula al XI Punta del Este Jewish Film Festival. El documental narra la història d'una família jueva que prova de sobreviure al gueto de Varsòvia, controlat pels nazis.

El seu nadó de només 8 mesos està en perill de mort degut a una greu enfermetat, i aconsegueixen que l'organització clandestina cristiana Zegota pugui treure-la amagada dins d'una maleta. La petita Giza es converteix durant set anys en Stefcia, que serà acollida al si d'una família cristiana implicada en la lluïta clandestina contra els nazis.

Un tendre relat de pèrdues, oblits, silencis i reencontres que ens col.loca en l'espai complexe de la memòria d'un dels col.lectius mmés perseguits per la història.
La projecció va continuar amb una conferència de David Serrano, un reconegut escriptor en el camp de l'anomenada "literatura concentracionària", que prova de mantenir viva la memòria del que va representar l'Holocaust jueu i la seva eliminació fredament programada, i que va afectar també a d'altres ètnies o col.lectius, com ara els republicans espanyols, els gitanos i els homosexuals.
En definitiva, una vetllada molt interessant no només pels enamorats de la història i de les vivències en majúscules, sinó pels que volen sentir de primera mà aquest fet històric i terrible, que ens ajuda a no perdre mai la memòria.