Formació sobre l’abús sexual infantil

noticia_17-12-05

La setmana passada vam tenir la sort de rebre una formació dirigida a docents i centres educatius sobre l’abús sexual infantil, per part de persones expertes de la Fundació Vicki Bernadet, que porta 20 anys treballant en l’atenció integral, la prevenció i la sensibilització dels abusos sexuals a menors.

Durant les dues sessions que va durar la formació, vam conèixer dades molt impactants, com que una de cada cinc persones ha patit o patirà abús sexual infantil, o que entre el 80% i el 85% dels casos té lloc en un entorn familiar o de confiança.Com a docents, és primordial tenir coneixements sobre la temàtica i saber com hem d’actuar en cas de ser coneixedores d’un cas d’abús sexual infantil. És important saber tant què hem de fer com què hem d'evitar fer, així com conèixer l’existència dels protocols oficials d’intervenció, aterrant-los i adaptant-los a la nostra escola.  

Agraïm i valorem enormement la gran feina de la Fundació Vicki Bernadet i defensem la importància de la prevenció i de la sensibilització per conscienciar sobre aquesta gran problemàtica, que malgrat segueix sent un tabú social, en realitat suposa un important problema de salut pública que requereix la implicació i la participació de tots i totes.

En el següent link podeu conèixer més sobre la Fundació Vicki Bernadet i col·laborar en el seu projecte “Per un futur sense abús sexual infantil”.http://givingtuesday.es/projects/por-un-futuro-sin-abuso-sexual-infantil/.