Emocionant XXXIII Trobada Sopeña a Barcelona

IMG_6070-min

Més de 150 Laics i Catequistes de Sopeña embarquem en una peregrinació inspiradora després dels passos de la nostra Fundadora

 

Aquest cap de setmana, la comunitat de laics, laiques i catequistes de Sopeña, representants dels diferents centres Sopeña d’Espanya, es van reunir en una emocionant trobada anual transformat en una peregrinació, on van explorar llocs de profund significat per a la seva fundadora, Dolores Sopeña.

Sota el lema “Una Missió, dues vocacions.”, aquest viatge va conduir als participants a través de les ciutats de Barcelona i Manresa, passant per Montserrat, permetent-los endinsar-se en la trajectòria vital de Dolores Sopeña per Catalunya, que va començar en 1905 a la ciutat comtal.

 

La peregrinació va ser una experiència enriquidora que va oferir als assistents l’oportunitat d’explorar el llegat de Dolores Sopeña i la seva connexió amb l’espiritualitat dels llocs sagrats que va visitar. El camí, segons la congregació, es va convertir en l’element central d’aquesta reunió, ja que “peregrinar és caminar, viatjar a un lloc sagrat per a demanar, donar gràcies o complir una promesa o un desig”.

 

 

Les catequistes de Sopeña, van expressar que “qualsevol camí ens ofereix un temps de reflexió, moments d’oració, creixement personal i espiritual, trobada amb un mateix i trobada amb els altres, especialment si, amb ells, tenim en comú una missió”.

A més de sentir i celebrar la singularitat del Carisma Sopeña, el propòsit fonamental d’aquesta trobada va ser, com és habitual, enfortir la comunió i l’oració, i reforçar el seu compromís, inspirat per les vides de Dolores i Ignacio de Loiola, com a catòlics i catòliques dedicats a l’edificació del Regne de Déu.