Humanitzar els espais infantils als centres sanitaris

424602715_991030249333716_1919508762859684548_n

El grup de segon de Documentació Sanitària de l’Escola Sopeña Barcelona participa activament al projecte d’humanitzar les plantes de pediatria a l’Hospital de Sant Pau.

Aquesta iniciativa, busca crear un ambient més acollidor en l’entorn que envolta els infants i les seves famílies durant els períodes d’hospitalització, transformant-los en espais amb més llum i més alegria.

Sabem que un entorn càlid i estimulant té un impacte positiu en el benestar de tothom.  Així doncs, els dibuixos i les decoracions que han fet els grups de Documentació i d’Integració Social per als diferents espais de la planta de pediatria i de l’UCI no només serviran per decorar l’espai, sinó que també podran tenir un propòsit terapèutic ben concret.

Aquests dibuixos ajuden a reduir la por, l’ansietat i l’estrès que pot experimentar un nen durant la seva estada a l’hospital. Els colors vius i imatges boniques ajuden el seu estat d’ànim, fent que se sentin més reconfortats i relaxats.
La participació dels grups de Cicles Formatius de Grau Superior de diferents especialitats en aquest projecte a més de ser una mostra del seu compromís amb la comunitat, contribueix a millorar l’experiència dels pacients pediàtrics i de les seves famílies, convertint l’hospital en un lloc més acollidor i amable.

La participació de l’Escola Sopeña Barcelona en el projecte d’humanització de les plantes de nens i nenes als hospitals, és un exemple inspirador de com la creativitat, el compromís i la col·laboració poden transformar positivament els entorns de salut i millorar la qualitat de vida dels pacients.
Després d’aquesta primera experiència a Sant Pau, tenen previst fer altres intervencions d’altres centres de salut. Enhorabona